Mød Give/Billund's U11 Golden League Hold

- Holdsamarbejde mellem Give Fremad og Billund IF

13. april 2019

For snart 2 år siden indledte fodboldklubberne i Give og Billund et holdsamarbejde for drengene i årgang 2008. Formålet med holdsamarbejdet var at give de fodboldmæssigt stærkeste drenge i begge klubber mulighed for at træne sammen og deltage i udvalgte stævner og turneringer på deres niveau.

Da drengene i 2017 blev U10`ere blev det muligt for dem at deltage i DBU`s Golden League turnering. Golden League består af godt 32 hold fra Århus i nord, Esbjerg i vest, Haderslev i syd og Odense i Øst.

De deltagende hold er inddelt i 5 niveauer med de i bedste hold i Platin, de næste 8 i Guld derefter 8 i Sølv og 8 i Bronze og resten i Jern. I hvert niveau er der 2 puljer med hver 4 hold. Turneringenskonceptet er at der spilles runder af 3 kampe per hold.  Puljevinderen rykker et niveau op, taberen rykker ned og de 2 resterende hold forbliver i samme niveau i næste runde.

Første runde som U10 var en indplacerings runde hvor Give/Billund holdet kvalificerede sig til Guld. De efterfølgende 4 runder blev også spillet i Guld og den 5. runde blev endda vundet så oprykningen til Platin var dermed en realitet.

Første Platin runde som U11 blev overlevet. Men i 2. runde blev det til en nedrykning. Holdet kom dog hurtigt retur til Platin efter 3 overbevisende sejre i Guld niveauet i runde 3. Efter en 3 plads i runde 4 er holdet nu igang med 5 runde hvor det faktisk stadig er muligt blive puljevinder her hvor der kun resterer 1 kamp.

De hyppigste modstandere i Guld og Platin er EfB, VB, AGF, OB, Hadsten, Marienlyst og Haderslev.

Det har vist sig at holdet er en attraktiv træningsmodstander. Holdet bliver tit inviteret til trænings stævner på Fyn og Sjælland. Her mødes mange af de kendte hold fra
Jylland og Fyn, men også Holbæk, FCN, FCK, Brøndby, B1908, Frederiksberg og endda Malmö FF. Golden League holdet har allerede deltaget i Øens Hold Elite Cup og B1909 Cup på Fyn i år og er inviteret til stævne hos B1908 på Amager til Juni.

Til disse stævner viser drengene at de også ‘spiller fantastisk sammen’ uden for banen. Og det bliver til meget hygge i klasseværelser og haller for ikke at nævne kulturel sightseeing i København. I sidste uge var holdet også samlet i Ikast for at overvære FC Midtjyllands superliga trup træne.

Drengene trænes af Mogens Østergaard fra Give og Rene Jensen fra Billund. Pia Søndergaard fra Give er holdleder.

Holdet har trænet 2 gange ugentligt på Billunds kunstgræsbane hele vinteren, men nu hvor græsbanerne igen er grønne trænes der 1 gang i Give og 1 gang i Billund om ugen.

Hjemmekampene er her i vinter spillet på kunstgræsbanen i Billund, men vil også skifte mellem Give og Billund fremover. Holdet vil gerne have at der kommer endnu flere tilskuere til hjemmekampene, hvor man kan bruge al den opbakning man kan få, i kampen mod de stærke modstandere.

Bagerst fra venstre: Victor (Billund), Bertram (Give), Max (Give), Gustav (Billund), Jeppe (Give), Thorbjørn (Billund)
Forrest fra venstre: Benjamin (Give), Matti (Billund), Mads Anthon (Billund), Marcus (Give), Rasmus (Give)